Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Güveç Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Güveç Kebabı







Malzemeler


1 kg kemiksiz kuzu eti

5-6 Çorba kaşığı sıvıyağ

Yarım kg taze fasulye

2 Adet kabak

3 Adet patates

3 Adet domates

2 Adet dolma biber

1 Adet kırmızı dolma biber

12-15 Adet arpacık soğan

1 Diş sarmısak

Tuz, karabiber, kekik

Hazırlanışı

Güvecin dibini sarmısakla ovalayıp 2-3 çorba kaşığı sıvıyağla yağlayın

Bütün sebzeleri soyup yıkayın

Ufak parçalara kesip tuz ve karabiberle katıştırın

Eti kekikle karıştırın

Güvece sırayla et, fasulye, soğan, biber, kabak, patates ve domatesleri yerleştirin

Sebzelerin üzerine kalan yağı ve 15 su bardağı su ilave edin

Güveci folyo kağıtla kapatın

Fırında 1- 15 saat pişirin

Sıcak olarak servis yapın


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla