Konu
:
Et Dalyan Köfte
Yalnız Mesajı Göster
Et Dalyan Köfte
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Et Dalyan Köfte
Et Dalyan Köfte
Malzemeler
1 kg pirzola et
1 adet sogan
2 dis sarimsak
2 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
500 gr ispanak
1 adet havuç
1 çorba kasigi sivi yag
Yeteri kadar tuz, karabiber ve yenibahar
Sosun malzemesi:
2 bardak et suyu
1 tatli kasigi misir nisastasi
1 tatli kasigi köri
Yapılışı
Etleri ince sekilde dovup yanyana birlestirin
Ekmek içini, baharati, sarimsagi, sogani ve yumurta sarisini ilave edip yogurun ve etin uzerine yayin
Ispanaklarin yaprak kisimlarini 1 çorba kasigi sivi yag ile kavurun
Ispanaklar soguduktan sonra daha önce hazirladiginiz karisimin üzerine yayin
Ispanaklarin üzerine haslanmis havuç koyup,etleri rulo seklinde sarin
Üzerine yumurta aki sürüp firina verin
Iyice kizardiktan sonra sicak olarak,sosla servis yapabilirsiniz
Isterseniz süslemek için patates veya makarna kullanabilirsiniz
Sosun hazirlanisi:
2 bardak et suyu ile bir tatli kasigi misir nisastasini eriterek ateste kaynatin
Boza kivamina gelince bir tatli kasigi köri ve birazcik yeni bahar ilave ederek karistirin
Sosunuz hazirdir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul