Konu
:
Pirzola Kebap Patlıcan Soteli
Yalnız Mesajı Göster
Pirzola Kebap Patlıcan Soteli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirzola Kebap Patlıcan Soteli
Malzemeler
1 kg kuzu pirzolası
4 adet top patlıcan
4 adet rende domates
2 yemek kaşığı tereyağ
1 adet ramazan pidesi
Tuz-karabiber
Yapılışı
Patlıcanlar, közmatikte veya fırında közlenir
Közlenen patlıcanlar doğrandıktan sonra bir yemek kaşığı tereyağ ile sotelenir
Tuz ve karabiberle tatlandırılır
Rendelenmiş domatesler kalan tereyağı ile çevrilir
Suyunu çekene kadar pişirilir,tuz ve karabiber eklenir
Pide küçük karelere bölünerek fırında ısıtılır
Pirzolalar ızgarada veya teflon tavada pişirilir
Pişirildikten sonra tuzlanır
Servis tabağına pideler yerleştirilir,üzerine patlıcan sote konur
Üzerine pirzolalar dizilerek,domates sosu gezdirilerek servis yapılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul