Yalnız Mesajı Göster

Pirzola Kebap Patlıcan Soteli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirzola Kebap Patlıcan Soteli





Malzemeler


1 kg kuzu pirzolası

4 adet top patlıcan

4 adet rende domates

2 yemek kaşığı tereyağ

1 adet ramazan pidesi

Tuz-karabiber


Yapılışı


Patlıcanlar, közmatikte veya fırında közlenir

Közlenen patlıcanlar doğrandıktan sonra bir yemek kaşığı tereyağ ile sotelenir

Tuz ve karabiberle tatlandırılır

Rendelenmiş domatesler kalan tereyağı ile çevrilir

Suyunu çekene kadar pişirilir,tuz ve karabiber eklenir

Pide küçük karelere bölünerek fırında ısıtılır

Pirzolalar ızgarada veya teflon tavada pişirilir

Pişirildikten sonra tuzlanır

Servis tabağına pideler yerleştirilir,üzerine patlıcan sote konur

Üzerine pirzolalar dizilerek,domates sosu gezdirilerek servis yapılır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla