Yalnız Mesajı Göster

Ev Usulü İskender Kebab

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Usulü İskender Kebab




Malzemeler

- 1/2 kilo dana biftek yada rostoluk et

- 2 adet küçük pide, kare kare dogranmis yada verdigim ölçülerle pisen pidenin yarisi

- 2 yemek kasigi biber salçasi

- 1 orta boy sogan (rendelenip suyu alinmis)

- domates

- biber

Yapilisi:

- Eti buzlukda yarim saat kadar yada yari yariya donacak kadar tutun Ince ince kesin (döner etinin inceliginde) Bunlari sogan suyunda 2-3 saat kadar bekletin Daha sonra sivi yagla yanmaz bir tavada sürekli karistirarak pisirin

- Bu arada pidelerinizi biraz tereyag ilavesiyle firininizda biraz isitin Üstleri hafif pembelesene kadar Bu islemi bir tavadada yapabilirsiniz

- Salçayi sivi yag ile biraz kizdirin Sicak su ekleyin ve çok sulu olmayacak sekilde bir miktar kaynatin Arzu ederseniz baharat ekleyebilirsiniz

- Isinmis pidelerinizi servis tabagina alin, üzerine bir miktar salçali sosdan gezdirin Etleride dizip yine sosdan ilave edin Yaninda domates ve yesil biberle servis yapin

( En üste erimis tereyagida ekleyebilirsiniz)

MAKINA PIDESI

Malzemeler:

- 1 cup ( yada büyük bardak ilik su)

- 1/4 cup süt

- 1 tatli kasigi seker

- 1,5 tatli kasigi tuz

- 3 cup un

- 1 yemek kasigi toz maya

- 3-4 yemek kasigi yag

- üstü için yogurt

Yapilisi;

- Ilik suda maya ve sekeri eritin Kabarinca süt, seker, yag, tuz ve unu ekleyerek hamuru yogurun

- Iki katina çikana dek üstü kapali olarak bekletin

- Süre sonunda hamuru bir parmak kalinliginda açin

Üzerine yogurt sürüp 230C de üstü kizarana kadar pisirin

(kahvaltilarda beyaz peynir ve çayla harika gidiyor)

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla