Konu
:
Ev Usulü İskender Kebab
Yalnız Mesajı Göster
Ev Usulü İskender Kebab
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev Usulü İskender Kebab
Malzemeler
- 1/2 kilo dana biftek yada rostoluk et
- 2 adet küçük pide, kare kare dogranmis yada verdigim ölçülerle pisen pidenin yarisi
- 2 yemek kasigi biber salçasi
- 1 orta boy sogan (rendelenip suyu alinmis)
- domates
- biber
Yapilisi:
- Eti buzlukda yarim saat kadar yada yari yariya donacak kadar tutun
Ince ince kesin
(döner etinin inceliginde)
Bunlari sogan suyunda 2-3 saat kadar bekletin
Daha sonra sivi yagla yanmaz bir tavada sürekli karistirarak pisirin
- Bu arada pidelerinizi biraz tereyag ilavesiyle firininizda biraz isitin
Üstleri hafif pembelesene kadar
Bu islemi bir tavadada yapabilirsiniz
- Salçayi sivi yag ile biraz kizdirin
Sicak su ekleyin ve çok sulu olmayacak sekilde bir miktar kaynatin
Arzu ederseniz baharat ekleyebilirsiniz
- Isinmis pidelerinizi servis tabagina alin, üzerine bir miktar salçali sosdan gezdirin
Etleride dizip yine sosdan ilave edin
Yaninda domates ve yesil biberle servis yapin
( En üste erimis tereyagida ekleyebilirsiniz
)
MAKINA PIDESI
Malzemeler:
- 1 cup ( yada büyük bardak ilik su)
- 1/4 cup süt
- 1 tatli kasigi seker
- 1,5 tatli kasigi tuz
- 3 cup un
- 1 yemek kasigi toz maya
- 3-4 yemek kasigi yag
- üstü için yogurt
Yapilisi;
- Ilik suda maya ve sekeri eritin
Kabarinca süt, seker, yag, tuz ve unu ekleyerek hamuru yogurun
- Iki katina çikana dek üstü kapali olarak bekletin
- Süre sonunda hamuru bir parmak kalinliginda açin
Üzerine yogurt sürüp 230C de üstü kizarana kadar pisirin
(kahvaltilarda beyaz peynir ve çayla harika gidiyor
)
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul