Konu
:
Billur Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Billur Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Billur Kebabı
Billur Kebabı Tarifi - Billur Kebabı Nasıl Yapılır - Billur Kebabı Malzemeleri
Billur Kebabı
Malzemeler
500 g kuşbaşı kuzu eti
4 adet orta boy patlıcan kemer
100 g taze fasulye
2 yemek kaşığı bezelye
1 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 dilim kaşar peyniri
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet orta boy soğan
Hazırlanışı
Kuşbaşı doğranılan kuzu eti derince bir tencerede ayçiçeği yağı ve soğanla pembeleşinceye kadar kavrulur
Daha sonra salça ve baharatlar eklenerek üzerine iki parmak su gelecek şekilde ağzı kapatılarak pişmeye bırakılır
Patates ve havuç kuşbaşı doğranır
Etin pişimine yakın fasulye, havuç, bezelye ve son olarak da patates ilave edilerek yemek pişirilir
Yemek piştikten sonra ocaktan indirilir
Alacalı soyulan patlıcanlar yarım saat kadar tuzlu suda bırakılır ve acılığı alınır
Daha sonra ıslatılan patlıcanlar peçeteyle kurulanarak, kızartılır
Kızaran patlıcanlar bir fırın tepsisine dizilerek bir bıçakla ortasından uzunlamasına açılır
Daha önceden hazırlanmış olan harç süzgeçle suyu süzülerek patlıcanların içine doldurulur
Dilimlenmiş olan kaşarlar da üzerine dizilerek, daha önceden 170 derece ısıtılan fırına sürülür ve kaşarların üstü kızarıncaya kadar pişirilir
Sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul