Konu
:
Buharlı Kebap
Yalnız Mesajı Göster
Buharlı Kebap
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Buharlı Kebap
Buharlı Kebap Tarifi - Buharlı Kebap Nasıl Yapılır - Buharlı Kebap Malzemeleri
900 gr kemikli, iri parça et
3 orta patlıcan
4 orta domates
4 dolmalık biber
2 iri soğan
3 kahve fincanı su
2 çorba kaşığı tepeleme margarin
biraz tuz karabiber
yarım limon
1 demet incecik kıyılmış maydanoz
Yıkanıp tuzlanan etler tencerenin dibine yerleştirilir
Üzerine yarım limon sıkılır
Soyulup dörde bölünen soğanları, kabukları soyulup minicik doğranan domateslerin yarısı, parmak gibi uzun uzun doğranan patlıcanlarla, uzunluğuna ikiye bölünüp çekirdekleri temizlenen biberleri, onların üstüne de domateslerin kalan kısmı sırayla konur
Yağı, tuzu ve suyu da ilave edildikten sonra tencerenin kapağı kapatılır
2 kahve fincanı su ve 1 kahve fincanı suyla yapılan bulamaçla tencerenin ağzı çepeçevre hamurlanır
Kapağın üzerine taş ya da havan gibi bir ağırlık konur
Ve 10-15 dakika hafif, sonra ortadan hafif ateşte şöyle iki saat pişirilip indirilir
Üzerine maydanoz serpilerek sıcak sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul