Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Kuzu Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Kuzu Kebabı



Patlıcanlı Kuzu Kebabı Tarifi - Patlıcanlı Kuzu Kebabı Yapılışı - Patlıcanlı Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır - Patlıcanlı Kuzu Kebabı Malzemeleri

MALZEMELER

1 kg bostan patlicani

Sivi yag (kizartmak için)

1 kg kusbasi kuzu eti

1 çorba kasigi zeytinyagi

4 adet domates

1 çorba kasigi tereyagi

Tuz

Karabiber


YAPILIŞI

Patlicanlari alaca soyup, kalin dilimleyin Acisinin çikmasi için, bol tuzlu suda bekletin Suyunu süzüp kuruladiktan sonra kizgin yagda kizartin

Etleri yikayip tencereye koyun Suyunu salip çekinceye kadar karistirarak kavurun Zeytinyagini ekleyip, etleri hafifçe kizartin

Patlicanlari yayvan bir tencereye dizin Üzerine kizarttiginiz eti koyun

Tereyagini bir tencerede eritin Kabuklari soyulup küp seklinde dogranmis domatesi ilave edin Tuz ve karabiber ekleyip, suyunu biraz çekinceye kadar pisirin Domatesi etin üzerine dökün 1/2 su bardagi ilik su ilave edin

Orta hararetli ateste 15 dakika kaynatin Patlicanli kebap suyunu çekince servis tabagina alin Üzerine kiyilmis maydanoz serpip, sicak olarak servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla