Konu
:
Patlıcanlı Kuzu Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Kuzu Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Kuzu Kebabı
Patlıcanlı Kuzu Kebabı Tarifi - Patlıcanlı Kuzu Kebabı Yapılışı - Patlıcanlı Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır - Patlıcanlı Kuzu Kebabı Malzemeleri
MALZEMELER
1 kg
bostan patlicani
Sivi yag (kizartmak için)
1 kg
kusbasi kuzu eti
1 çorba kasigi zeytinyagi
4 adet domates
1 çorba kasigi tereyagi
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
Patlicanlari alaca soyup, kalin dilimleyin
Acisinin çikmasi için, bol tuzlu suda bekletin
Suyunu süzüp kuruladiktan sonra kizgin yagda kizartin
Etleri yikayip tencereye koyun
Suyunu salip çekinceye kadar karistirarak kavurun
Zeytinyagini ekleyip, etleri hafifçe kizartin
Patlicanlari yayvan bir tencereye dizin
Üzerine kizarttiginiz eti koyun
Tereyagini bir tencerede eritin
Kabuklari soyulup küp seklinde dogranmis domatesi ilave edin
Tuz ve karabiber ekleyip, suyunu biraz çekinceye kadar pisirin
Domatesi etin üzerine dökün
1/2 su bardagi ilik su ilave edin
Orta hararetli ateste 15 dakika kaynatin
Patlicanli kebap suyunu çekince servis tabagina alin
Üzerine kiyilmis maydanoz serpip, sicak olarak servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul