Konu
:
Püreli Beykoz Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Püreli Beykoz Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Püreli Beykoz Kebabı
Malzemeler:
4 adet patlıcan
350 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
2 adet domates
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI :
Ön hazırlık olarak patlıcanları alaca soyalım
Karın kısmını yarı yarıya keselim
1 çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı şeker ilave edilmiş suyu,geniş ve derin kaba alalım
Patlıcanları bu suya koyalım
20 dk bekletelim
Eti tencereye aktaralım
Kendi yağı ve suyu ile birlikte kısık ateşte yumuşayana dek kavuralım
Et bıraktığı suyu iyice çektikten sonra birkaç kaşık sıvı yağ ekleyelim
Soğanı küçük küçük doğradıktan sonra etin üzerine ilave edelim
2 dk kavuralım
Etin üzerine hafifçe çıkacak kadar sıcak su,tuz ve karabiber ekleyelim
Yumuşayana dek pişirelim
Patlıcanları yıkayıp,kurulayalım
Kızdırılmış sıvı yağda kızartalım
Küçük bir fırın tepsisine dizelim
Patlıcanların kestiğimiz yarıklarını bir kaşık yardımıyla genişletelim
Etli karışımı patlıcanların içine dolduralım
Püre için patatesleri henüz sıcakken rendeleyelim
1 kahve fincanı sıcak sütü ve tuzu ilave edelim
İyice ezerek,püre kıvamına getirelim
Püreyi etli harcın üzerine yayalım
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim
Etleri pişirdiğimiz tencerede kalan sosa 1 su bardağı sıcak su ilave edelim
Tepsinin kenarından bu suyu dökelim
Peynir eriyene kadar fırında pişirerek servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul