Konu
:
Soğan Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Soğan Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soğan Kebabı
Soğan Kebabı
Malzemeler:
*
1 kğ kebablık soğan
*
600 gr orta yağlı kıyma
*
Tuz
*
bol miktar karabiber
*
3 yemek kaşığı nar ekşisi(nar pekmezi)
*
1/2 su bardağı su
Yapılışı:
*
Önce soğanlarımızı iki taraflı baş kısımlarını kesip yıkayalım
*
Kıymamızı tuz ve karabiber ile iyice yoğruyoruz
*
Tepsimize sıra ile soğan ve ceviz büyüklüğünce et olacak şekilde dizelim
*
Üzerine nar ekşisi ve suyu gezdirelim
*
Bu şekilde fırınlıyoruz
Soğan kebabını da patlıcan kebabı gibi mangalda yapabilirsiniz
Piştikten sonra bir tepsiye dizip, sulandırılmış nar ekşisini ilave edip, üzerini kapatarak 10 dk
kadar çok kısık ateşte dinlendirebilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul