Konu
:
Patlıcanlı İstim Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı İstim Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı İstim Kebabı
Malzemeler:
- 1 kg kuzu eti ( Kemiksiz iri kuşbaşı doğranmış)
- 2 orta boy soğan
- 2 orta boy domates
- 1 yemek kaşığı margarin
- tuz, karabiber
- 4 adet iri kemer patlıcan
- 3 adet dolmalık biber
- 1 bardak ayçiçek yağı
Hazırlanışı:
Bir tencereye doğranmış soğanları, yıkanmış kuzu etiyle 1 kaşık yağ koyup arada karıştırarak suyunu çektirin
Kabukları ve çekirdeleri çıkartılarak doğranmış 2 adet domates katın
5 dk sonra 2 bardak sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin
Patlıcanları alacalı soyup yarım parmak uzunlamasına keserek doğrayın; üzerine tuz serpin
Yarım saat bekletin; suyla yıkayıp kurulayın
Patlıcanları, açık pembe kızartın ve yağını süzdürerek kağıt peçete üzerine koyun
Küçük komposto kasesinin içine çaprazlama iki adet patlıcan yerleştirin
Eti süzgece boşaltın, 3 veya 4 adet kebap etini patlıcanın ortasına koyun
Patlıcanın uçlarını etin üstüne kapatın ve çevirerek fırın tepsisine yerlestirin
Tepelerine yuvarlak bir dilim domates ve kesilmiş dolmalık biber yerleştirip, bir kürdan batırın
Etin sosunu üzerinee gezdirin, biraz daha su katın
Üstü kapalı olarak kısık ateşte veya folyo kapatarak fırında 15-20dk pişirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul