Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı İstim Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı İstim Kebabı



Malzemeler:


- 1 kg kuzu eti ( Kemiksiz iri kuşbaşı doğranmış)

- 2 orta boy soğan

- 2 orta boy domates

- 1 yemek kaşığı margarin

- tuz, karabiber

- 4 adet iri kemer patlıcan

- 3 adet dolmalık biber

- 1 bardak ayçiçek yağı

Hazırlanışı:


Bir tencereye doğranmış soğanları, yıkanmış kuzu etiyle 1 kaşık yağ koyup arada karıştırarak suyunu çektirin Kabukları ve çekirdeleri çıkartılarak doğranmış 2 adet domates katın 5 dk sonra 2 bardak sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin


Patlıcanları alacalı soyup yarım parmak uzunlamasına keserek doğrayın; üzerine tuz serpin Yarım saat bekletin; suyla yıkayıp kurulayın Patlıcanları, açık pembe kızartın ve yağını süzdürerek kağıt peçete üzerine koyun Küçük komposto kasesinin içine çaprazlama iki adet patlıcan yerleştirin Eti süzgece boşaltın, 3 veya 4 adet kebap etini patlıcanın ortasına koyun


Patlıcanın uçlarını etin üstüne kapatın ve çevirerek fırın tepsisine yerlestirin Tepelerine yuvarlak bir dilim domates ve kesilmiş dolmalık biber yerleştirip, bir kürdan batırınEtin sosunu üzerinee gezdirin, biraz daha su katın Üstü kapalı olarak kısık ateşte veya folyo kapatarak fırında 15-20dk pişirin




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla