Konu
:
Arpacık Soğanlı Nohutlu Kuzu Kebap
Yalnız Mesajı Göster
Arpacık Soğanlı Nohutlu Kuzu Kebap
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arpacık Soğanlı Nohutlu Kuzu Kebap
Malzemeler:
- 1kg kuzu kuşbaşı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 10-15 adet arpacık soğan
- 1 su bardağı pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut
- 1 su bardağı kaynamış su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Eti soğuk suda yıkayıp suyunu süzün
Derince bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve etleri koyup tencerenin kapağını kapatın
Orta hararetli ateşte, ara sıra karıştırarak etler suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin
Pişmeye yakın arpacık soğanları, tuzu ilave edin ve biraz soğuyunca fırın kabına etleri boşaltın
Üzerine nohutları serpip, hafif bir şekilde et ve nohutları karıştırın
Domates salçasını bir su bardağı kaynamış su ile sulandırıp etlerin üzerine gezdirin
Servis yapmadan yarım saat önce üzerini folyoyla kapatarak önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20-25 dakika pişirin ve servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul