Konu
:
Ayvalı Tas Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalı Tas Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalı Tas Kebabı
Ayvalı Tas Kebabı Tarifi - Ayvalı Tas Kebabı Yapılışı - Ayvalı Tas Kebabı Nasıl Yapılır - Ayvalı Tas Kebabı Malzemeleri
6 kişilik Malzemesi
500 gr kuzu kuşbaşı
2 ayva
2 havuç
15 arpacık soğan
2 çorba kaşığı salça
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı margarin
4 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Eti tencereye alıp suyunu bırakıp çekinceye kadar yaklaşık 45 dakika pişirin
Pirinci yıkayıp süzün
Havuçları yıkayıp temizleyin ve küp şeklinde doğrayın
Arpacık soğanları soyup temizleyin
Soğan ve havucu ete ekleyip karıştırın
Salça, tuz ve baharatları ilave edin
4 bardak sıcak su ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin
Ocaktan alıp tenceredeki pişme suyunu başka bir kaba süzün
Üzerine sıcak su ekleyerek 4 su bardağına tamamlayın
Ayvaları soyup küçük küpler halinde doğrayın
Tencereye ilave edip birkaç dakika pişirin
Ayvalı etli karışımı tencerenin ortasına toplayıp metal veya ısıya dayanıklı bir kâseyi üzerine kapatın
Pirinci tasın etrafına yerleştirip kaynar et suyunu azar azar ilave edin
Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin
Margarini eritip pilavın üzerine gezdirin
Üzerini kağıt havlu ile örtüp yaklaşık 20 dakika dinlendirin
Ortaya kapattığınız tası yavaşça kaldırıp alın
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul