Konu
:
Soğan Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Soğan Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soğan Kebabı
MALZEMELER
500 gr
yağlı kıyma,
1 kg
küçük kuru soğan,
1 kahve fincanı nar pekmezi
YAPILIŞ TARİFİ
Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yoğrulur
Etler ceviz
büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak köfteler yapılır
Soğanlar iri
ceviz büyüklüğünde ikiye bölünür
Şişe bir köfte bir soğan saplanır
Mangalda pişirilir
Pişirilen kebaplar bir tepsiye dizilir
Üzerine sulandırılmış
nar pekmezi veya az su gezdirilir, ateşte 10 dakika ağzı kapalı kapta
bekletilir ve servis yapılır
SOĞAN KEBABI
malzemeler
1 Kg
iri arpacık soğanı
1 Tatlı kaşığı tuz
1/2 Kg
orta yağlı kıyma
1/2 Çay kaşığıi karabiber
1/2 Dilim ekmek içi
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
tarifi
Kıymaya tuz, karabiber ve ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içi ilave edip yoğurunuz
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayınız
Soğanın dış kabuğunu soyup, uç kısmını kesiniz
Kesilen kısımları alta gelecek sakilde küçük bir tepsiye 1 soğan, 1 köfte olmak üzere yan yana sıralayınız
Soğanların üzerine biraz sıvı yağ, döküp orta hararetli fırında pişiriniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul