Konu
:
Mantarlı Kase Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Kase Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Kase Kebabı
malzemeler:
Yarım kg kuzu kuşbaşı
10-15 adet mantar
2 adet kuru soğan
2'şer adet domates ve sivri biber
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber
3 adet yufka
yapılışı:
Tencereye yağın yarısı konur
İnce kıyılmış soğan atılır, yumuşayıncaya dek kavrulur
Üzerine sırasıyla et, sivri biber ve domates eklenir
Et suyunu bırakıp, çekince kuşbaşı doğranmış mantar ve tuz, karabiber eklenir
Mantarlar yumuşayınca ateşten alınır
Yufka tezgaha serilir
Yüzeyine yağ sürülüri 4 kenarı içe doğru katlanarak kare şekil elde edilir
Artı şeklinde keserek 4 parçaya bölünür
Diğer 2 yufka da aynı şekilde hazırlanır
12 adet yufka çıkar
Komposto kasesine kenarlarından sarkıtarak yufka yerleştirilir
İçine yeteri kadar süzülmüş iç konur
Bohça gibi kapatıldıktan sonra yağlanmış tepsiye ters çevrilir
Kebapların üzerine az yağ sürülür
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana dek pişirilir
Servis yapılacağı sırada üzerine etin kalan suyu gezdirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul