Konu
:
Hachi Parmentier
Yalnız Mesajı Göster
Hachi Parmentier
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hachi Parmentier
Gereçler:
5 adet patates
500 gr kıyma
1 diş sarmısak
1 adet soğan
1 adet dolmalık biber 2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Kırmızı biber
Emmental peyneri
Yapılışı:
Patatesleri iki parçaya bölerek bir tencerede kaynatarak pişirin
Patatesler piştikten sonra, onları soyarak bir kaseye koyarak eziniz ve püre haline getiriniz
Daha sonra soğuması için buzdolabına koyunuz (Yaklaşık 10 dakika)
Soğanı, biberi, sarmısağı rendeleyiniz (mikserle yapmanızı tavsiye ederim
)
Tavaya yağı koyduktan sonra kıymayı ekleyiniz ve karıştırmaya başlayınız
Üzerine soğan biber ve sarmısak karışımını ilave ederek 2 çorba kaşığı salçayıda ilave ediniz ve kendi kendi zevkinize göre tuz ve kırmızı biberi ilave ediniz
Karışım kavrulmuş hale geldikten sonra,
20 veya 25 cm'lik bir tepsi alınız
içine kavrulmuş kıymayı koyunuz
Üzerine ezilmiş patates püresini koyunuz (kıyma ile patatesin karışmaması lazım - Altta kıyma üstte patates) patates püresini koyduktan sonra üzerine emmental peynirini dökünüz
Daha önce 200°C ısıtılmış fırına tepsiyi koyunuz ve üstteki peyniri eriyip kızarana kadar fırında tutunuz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul