Yalnız Mesajı Göster

Makbule Hanım Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Makbule Hanım Kebabı



Makbule Hanım Kebabı tarifi - Makbule Hanım Kebabı yapilisi

Gereçler:

Kuş başı doğranmış dana veya tavuk eti de olabilir

iki bardak pirinç

4 büyük patates

ayçiçek yağı

bir fiske tuz


hangi et tercih edilecekse kusbasi dogranir ve derin bir tencerede ilk once suyu biraktirildiktan sonra icine yag konularak kizartilirPatatesler kup kup dogranir ayri bir tavada kizartilirKizartilan patates pisen etlerin ustune konulur Iki bardak onceden islatilmis pirinc patateslerin ustune yerlestirilirocagin altini hic kapatmayinizdaha sonra pirincin ustunden uc bardak su ekleyinve pirincler pisene kadar pismesini bekleyinPistikten sonra buyukce ve yayvan bir tepsiye tencereyi ters cevirin

Alıntı Yaparak Cevapla