Konu
:
Dizme Patlıcan Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Dizme Patlıcan Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dizme Patlıcan Kebabı
Malzemeler:
500 gr İri Çekilmiş Az Yağlı Kuzu Kıyma
4 Adet İri Ay Patlıcan
2 Adet Domates
5-6 Adet Yeşil Sivribiber
Yeteri kadar tuz, karabiber
Yapılışı:
Kıymanın içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun
Patlıcanı yıkadıktan sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin
Kıymadan irice ceviz büyüklüğünde parçalar alıp köfte şekli verin
Bir patlıcan bir köfte olarak yanyana dizin
Üzerine sivri biber ve domates dilimleyip dizin
Önceden ısıtılmış fırında pişirin
Fırından çıkarınca üzerine yarım çay bardağı su serpin
Ağzını örtün 10 dakika dinlendirin
Lavaş ekmekle servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul