Konu: Didme Kebap
Yalnız Mesajı Göster

Didme Kebap

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Didme Kebap



Malzemeler :


750 gr az yağlı dana eti

3 adet orta boy soğan

3-4 adet lavaş ekmek

yarım çay bardağı sıvı yağ

yarım su bardağı et suyu

karabiber tuz

Yapılışı :


Etler iri yemeklik doğranır, az suda çok pişmiş şekilde haşlanır Soğuyunca elle didilerek parçalanır Soğanlar yemeklik doğranır ve hafif pembeleşene kadar kavrulur Karabiber,tuz ve etler eklenip karıştırılır Tepsinin altını kaplayacak şekilde lavaş döşenir Ortasına etli karışım dökülür,en üstü yine lavaşla kapatılarak üzerine et suyu gezdirilirOrta sıcaklıktaki fırında 15-20 dakika pişirilir Lavaş kızarınca fırından çıkarılarak dilimlenip servis yapılırAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla