Konu
:
Didme Kebap
Yalnız Mesajı Göster
Didme Kebap
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Didme Kebap
Malzemeler :
750 gr az yağlı dana eti
3 adet orta boy soğan
3-4 adet lavaş ekmek
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı et suyu
karabiber tuz
Yapılışı :
Etler iri yemeklik doğranır, az suda çok pişmiş şekilde haşlanır
Soğuyunca elle didilerek parçalanır
Soğanlar yemeklik doğranır ve hafif pembeleşene kadar kavrulur
Karabiber,tuz ve etler eklenip karıştırılır
Tepsinin altını kaplayacak şekilde lavaş döşenir
Ortasına etli karışım dökülür,en üstü yine lavaşla kapatılarak üzerine et suyu gezdirilir
Orta sıcaklıktaki fırında 15-20 dakika pişirilir
Lavaş kızarınca fırından çıkarılarak dilimlenip servis yapılır
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul