Konu
:
Enginar Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Enginar Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginar Kebabı
enginarlı kuzu kebabı - enginarlı kebap - enginar kebabıMalzemeler:
( 4 kişilik )
4 adet pişmiş enginar
16 adet arpacık soğan
1 orta boy kereviz
600 gr kuşbaşı kuzu eti
80 gr margariny
1 çay bardağı iç bezelye
Yarım demet dereotu
1 yemek kaşığı un
2 adet orta boy kabuğu soyulmuş domates
1 tatlı kaşığı salça
4 adet sivribiber
Tuz ve su
Hazırlanışı :
Tencereye yağ konularak eritilir ve etler ilave edilip 10 dk kadar kavrulur
Etler suyunu çektiğinde sırasıyla kabuğu soyulan arpacık soğanlar, un, salça, ve domateslerin yarısı küp şeklinde doğranıp ilave edilir
3 dk kadar karıştırılır
Su ilave edilerek etler pişene kadar sürekli köpüğü alınır ve kaynatılır
Fırın tepsisine koymuş olduğumuz enginarların üzerine daha önce hazırladığımız sebzeli et harcını, bezelyeyi ve kalan domatesler ve biberler ikiye kesilerek ilave edilir
180 derece fırında 5 dk pişirilip servise sunmadan önce üzerine dereotu konulur
Afiyet olsun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul