Yalnız Mesajı Göster

Enginar Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginar Kebabı



enginarlı kuzu kebabı - enginarlı kebap - enginar kebabıMalzemeler:


( 4 kişilik )

4 adet pişmiş enginar

16 adet arpacık soğan

1 orta boy kereviz

600 gr kuşbaşı kuzu eti

80 gr margariny

1 çay bardağı iç bezelye

Yarım demet dereotu

1 yemek kaşığı un

2 adet orta boy kabuğu soyulmuş domates

1 tatlı kaşığı salça

4 adet sivribiber

Tuz ve su



Hazırlanışı :


Tencereye yağ konularak eritilir ve etler ilave edilip 10 dk kadar kavrulur Etler suyunu çektiğinde sırasıyla kabuğu soyulan arpacık soğanlar, un, salça, ve domateslerin yarısı küp şeklinde doğranıp ilave edilir 3 dk kadar karıştırılır Su ilave edilerek etler pişene kadar sürekli köpüğü alınır ve kaynatılır


Fırın tepsisine koymuş olduğumuz enginarların üzerine daha önce hazırladığımız sebzeli et harcını, bezelyeyi ve kalan domatesler ve biberler ikiye kesilerek ilave edilir 180 derece fırında 5 dk pişirilip servise sunmadan önce üzerine dereotu konulur Afiyet olsun



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla