Konu
:
Köfteli Patlıcan
Yalnız Mesajı Göster
Köfteli Patlıcan
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Köfteli Patlıcan
Malzemeler
1 kg
patlıcan
500 gr
kıyma
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 dilim ekmek1 yumurta
Yarım demet maydanoz
1 kg
yoğurt
1 fincan sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Patlıcanlı Köftenin Hazırlanışı
Patlıcanların saplarını kesmeden közlenir ve kabukları soyulur
Patlıcanların kararmaması için limonlu suya koyulur
Kıymaya bütün malzemeler ilave edilir, yoğrulur
Patlıcan adeti kadar parçalara bölünür
Patlıcanlar limonlu sudan çıkarılır
Bir kağıt havluyla suyu alınır
Hazırlanan köfte parçaları patlıcanların saplarına kadar gelecek şekilde sarılır
Fırında 180 derecede üstü kızarıncaya kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul