Yalnız Mesajı Göster

Sivas Usulü Bulgurlu Köfte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sivas Usulü Bulgurlu Köfte



Bulgurlu Köfte Tarifi - Bulgurlu Köfte Yapılışı - Bulgurlu Köfte Nasıl Yapılır - Bulgurlu Köfte Malzemeleri

Malzeme

Kıyma (yağsız dana) 1+1/4 su bardağı

Duru Çiğ köftelik Bulgur 1 su bardağı

Soğan 1 Küçük boy

Karabiber 1/2 tatlı kaşığı

Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı

Taze reyhan 4-5 dal

Tuz 1/2 tatlı kaşığı

Su 1 su bardağı

Sıvı Yağ 2 su bardağı

Porsiyon Adedi: 4-6


YAPILIŞI

Bir kabın içine kıyma,bulgur,soyulmuş,yıkanmış ve rendelenmiş soğan,karabiber,kırmızıbiber,yıkanmış ve ince kıyılmış reyhan ve tuz iyice karıştırılırAz az su ilave edilerek,su bitinceye ve elastik bir yapı alıncaya kadar iyice yoğrulurBirbirini iyice tutunca ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır ve iki avuç arasında bir santimetre kadar incelikte yassıltılırKızdırılmış yağda fazla kurutmadan kızartılır ve sıcak olarak servis yapılır(KKyıldız)


NOT: Sivas yöresinde yaygın olarak yapılan bulgurlu köfte,ana ve ara öğünlerde sevilerek yenir Köfteler, yumurta, un, tuz ve su ile hazırlanan hamura batırılarak da kızartılabilir


Yemek Fotoğrafları

Alıntı Yaparak Cevapla