Yalnız Mesajı Göster

Antakya Tepsi Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antakya Tepsi Kebabı



Antakya Tepsi Kebabı Tarifi - Antakya Tepsi Kebabı Yapılışı - Antakya Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Antakya Tepsi Kebabı

Malzemeler :


500 Gr Kıyma

1 Bağ Maydanoz

1 Kırmızı Biber

2 Diş Sarımsak

1 Çorba K Salça

2 Domates

5 Biber

Tuz

Karabiber

Pul Biber

Su

Lavaş


Hazırlanışı :


Maydanoz, kırmızı biber ve sarımsağı zırhla ince bir şekilde doğruyoruz Zırh yoksa doğrayıcıda parçalayabiliriz Kıymayı ekleyip karıştırıyoruz Tuz, karabiber ve pul biber koyup karıştırıyoruz


Orta boy bir fırın kabının tabanına biraz salça sürüyoruz Kıymalı harcımızı ortaya koyup yayıyoruz Üzerine bastırıyoruz Domates salçasını su ile çözüyoruz İçine tuz, karabiber ve biraz kekik atıp karıştırıyoruz


Domates ve biberi doğrayıp kebabın üzerine koyuyoruz Salçalı sosu üzerine döküyoruz Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz


Fırından çıktıktan sonra lavaş ile birlikte servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla