Konu
:
Antakya Tepsi Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Antakya Tepsi Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antakya Tepsi Kebabı
Antakya Tepsi Kebabı Tarifi - Antakya Tepsi Kebabı Yapılışı - Antakya Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Antakya Tepsi Kebabı
Malzemeler :
500 Gr
Kıyma
1 Bağ Maydanoz
1 Kırmızı Biber
2 Diş Sarımsak
1 Çorba K
Salça
2 Domates
5 Biber
Tuz
Karabiber
Pul Biber
Su
Lavaş
Hazırlanışı :
Maydanoz, kırmızı biber ve sarımsağı zırhla ince bir şekilde doğruyoruz
Zırh yoksa doğrayıcıda parçalayabiliriz
Kıymayı ekleyip karıştırıyoruz
Tuz, karabiber ve pul biber koyup karıştırıyoruz
Orta boy bir fırın kabının tabanına biraz salça sürüyoruz
Kıymalı harcımızı ortaya koyup yayıyoruz
Üzerine bastırıyoruz
Domates salçasını su ile çözüyoruz
İçine tuz, karabiber ve biraz kekik atıp karıştırıyoruz
Domates ve biberi doğrayıp kebabın üzerine koyuyoruz
Salçalı sosu üzerine döküyoruz
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz
Fırından çıktıktan sonra lavaş ile birlikte servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul