Konu
:
Bey Konağı Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Bey Konağı Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bey Konağı Kebabı
Bey Konağı Kebabı Tarifi - Bey Konağı Kebabı Yapılışı - Bey Konağı Kebabı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Bey Konağı Kebabı
Malzemeler :
3 Su B
Un
Yarım Pk
Yaş Maya
Tuz
Su
Üzeri İçin:
1 Kase Yoğurt
1 Kase Domates Sos
3 Közlenmiş Patlıcan
1 Pk
Mantar
1 Tavuk Göğsü
300 Gr
Kıyma
300 Gr
Bonfile
1 Çorba K
Tereyağı
Tuz
Karabiber
Biberiye
Kekik
Hazırlanışı :
Bazlamaları için, unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz
Yaş mayayı ortasına koyup biraz su döküyoruz
Mayayı çözüyoruz
Unun etrafına tuzunu serpiyoruz
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle büyütüyoruz
Izgarada ya da tavada arkalı önlü pişiriyoruz
Mantarların orta kısmını çıkartıp tuz ve karabiber serpiyoruz
Izgarada pişiriyoruz
Tavuk göğsünü ince bir şekilde dilimleyip tuz, karabiber, zeytinyağı ve biberiye ile harmanlıyoruz
Izgarada önlü arkalı pişiriyoruz
Kıymayı, tuz ve karabiber ile harmanlayıp karıştırıyoruz
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yassılaştırıyoruz
Izgarada önlü arkalı pişiriyoruz
Bonfile eti dilimliyoruz
Tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağı ile harmanlıyoruz
Izgarada pişiriyoruz
Tereyağı ve domates sosu tavada pişiriyoruz
Pişirdiğimiz bazlamaları doğrayıp servis tabağının altına koyuyoruz
Domates sosu üzerine döküyoruz
Çırpılmış yoğurdu üzerine döküyoruz
Közlenmiş patlıcanları ince bir şekilde doğrayıp yoğurdun üzerine koyuyoruz
Üzerine pişen, köfte, bonfile ve tavukları koyuyoruz
En üste mantarları yerleştiriyoruz
En üste tereyağını eritip döküyoruz
Biberiye ile süsleyip servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul