Konu
:
Sumaklı Ekşili Köfte
Yalnız Mesajı Göster
Sumaklı Ekşili Köfte
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sumaklı Ekşili Köfte
Sumaklı Ekşili Köfte Tarifi - Sumaklı Ekşili Köfte Yapılışı - Sumaklı Ekşili Köfte Nasıl Yapılır - Sumaklı Ekşili Köfte Malzemeleri
Köfte malzemesi;
1 su bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı un
1 su bardağı su
Tuz
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 parça kemikli et
Yarım su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı sumak ekşisi
4-5 adet domates kurusu
4-5 adet biber kurusu
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, pulbiber, reyhan
1
Köfteyi hazırlamak için; köftelik bulgura tuzunu atıp nemlenecek kadar az bir suyla ıslatın
(oda sıcaklığında su) Yoğurmaya başlayın ve bir miktar yoğurduktan sonra unu ilave ederek 10-15 dakika yoğurun
Yoğurma sırasında elinizi ara sıra suyla ıslatın
Dağılmayacak kıvama gelen köfteden nohut büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın
2
Kemikli parça eti, nohutu ve bütün soğanı tencereye koyun
Üzerini 6-7 parmak geçecek kadar soğuk su ilave edip ocağı yakın ve nohutlar hafif yumuşayınca yıkadığınız mercimeği de ekleyin
Nohut ve mercimek 5-10 dakika pişince (bu aşamada kenarda sıcak su bulundurun ve pişmekte olan çorbaya kıvamını ayalayarak sıcak su ilave edin
)kuru domates, kuru biber ve tuz ilave edip tüm malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin
3
Malzemeler pişince hazırlamış olduğunuz köfteleri ekleyin
Köflerle beraber 10 dakika kadar kaynatın
4
Diğer yandan tane sumak ekşisini 1-1,5 su bardağı kaynar suyla ıslatın beş dakika bekletin
linizle sıkın ve süzgeçle süzün
5
Kaynamakta olan çorbaya süzdüğünüz ekşiden bir su bardağı kadar ekleyin
6
Tavada tereyağını eritip sıvıyağı ekleyin
Salçayı yağda kavurun
Çorbaya yağı ekleyin
Tuz, pulbiber ve reyhan ekleyip bir taşım kaynatıp ocağı kapatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul