06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu Tavuk Kebabı
Bulgurlu Tavuk Kebabı tarifi - Bulgurlu Tavuk Kebabı yapilisi

Malzemeler:
1kg tavuk kıyması
1 ad kuru soğan
1 sb bulgur
2 dilim bayat ekmek içi
1 ad yumurta
1 tk tuz
1 tk kimyon
1 tk kırmızı pul biber
3 diş sarımsak
1 tk karabiber
Sarımsaklı yoğurt
Kızartmak için;
Sıvı Margarin
Sos için;
3 yk margarin
1 yk salça
1 tk kırmızı pul biber
1/2 çb su
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp, derin bir kasenin içinde tavuk kıymasını, soğanı, ekmek içini, bulguru, yumurtayı, tuzu, karabiberi, kimyonu, kırmızı pul biberi, sıkılmış sarımsağı karıştırıp yoğurun
Köfte harcına şekil verdikten sonra fırında veya yağsız tavada pişirip servis tabağına alın
Sosu için: Küçük bir tavada margarini kızdırıp salçayı kavurun
Daha sonra içine kırmızı pul biberi ve suyu ilave edip bir taşım kaynatın
Köftelerin üzerine sosun yarısını dökün
En son, üzerine sarımsaklı yoğurdu ve kalan sosu döküp sıcak olarak servis edin
Afiyet Olsun!
|
|
|