Konu
:
Kavun Çekirdeği Şerbeti
Yalnız Mesajı Göster
Kavun Çekirdeği Şerbeti
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kavun Çekirdeği Şerbeti
Bİrİncİ yol:
Kavun çekirdekleri güzelce yıkanarak bir havanda ince dövülüp kaynar suya boşaltılır
Bir iki taşım kaynadıktan sonra ki bunun da rengi badem şerbetine döneceğinden süzgeçten süzüp tülbentten geçirerek şekeri ilave edilir
İkİncİ yol:
İki-üç kavunun çekirdekleri blendra konur üzerine rahat ezmesini sağlayacak kadar su ilave edilir, çekirdeğin içi, kabuğundan ayrılıncaya kadar karıştırılıp ezilir
Daha sonra ince bir tel süzgüden süzülür, daha sonra da tülbentten süzülür, şekerle tatlandırılır ve kıvamına göre su katılır
Yazın sıcak günlerinde soğuk olarak içilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul