Konu
:
Kahve Yapmanın Püf Noktaları
Yalnız Mesajı Göster
Kahve Yapmanın Püf Noktaları
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kahve Yapmanın Püf Noktaları
Kahve Yapmanın Püf Noktaları
Her ne kadar iyi ve taze kahve ilk şart olsa da bazı küçük detaylara dikkat ederek kahvenin lezzetine lezzet katabilirsiniz
Kahve tercihi kişiden kişiye değişiklik gösterir
Bu nedenle damak zevkinize uygun kahveyi küçük denemeler yaparak kendiniz bulabilirsiniz
Değişik kahveler ve demleme metodlarını deneyerek değişik tatlara ulaşabilirsiniz
KAHVE DEMLEMENİN TEMELLERİ
İyi ve taze kahve çekirdeği almak tabii ki ilk şart
Kahve çekirdekleri demleme işleminden hemen önce öğütülün
Ekipmanınızı en uygun öğütme derecesine (kalın-ince) ayarladığınızdan emin olmalısınız
Eğer çok ince öğütürseniz kahvede acılaşma meydana gelir ve filtreler tıkanabilir
Kahvenizin tadının her zaman taze ve lezzetli olmasını istiyorsanız ekipmanınızın temizliği çok önemli
O yüzden temiz bir kahve demleyicisi kullanın
Ekipmanınızda yağ ve reçine atıkları kalmışsa kahvenin tadında acılaşma meydana gelebilir
Kahvenin % 98'inin su olduğunu göz önünde bulundurarak en iyi tada ulaşabilmek için mutlaka filtre edilmiş su veya şişe suyu kullanın
6 oz (190 ml) su için 5gr
öğütülmüş kahve kullanın
Koyu veya hafif bir kahve demleyebilmek için suyun oranıyla değil de kahvenin oranıyla oynayın
Sizin damak zevkinize uygun olan lezzeti deneme yanılma yöntemiyle elde edebilirsiniz
Kahveyi tazeyken için
Demleme işleminden hemen sonra kahveyi ısı geçirmez bir pota veya termosa da koyabilirsiniz
Demlenmiş kahveyi ısıtıcı üzerinde tutmayın ve asla tekrar ısıtarak içilmeyin
DEMLEME İŞLEMİNDE KALİTEYİ BELİRLEYEN ÖNEMLİ ETKENLER:
Kahve çekirdeğinin tazeliği öğütme işleminin derecesi ve suyun kalitesidir
Bu üç önemli noktaya dikkat ederek iyi bir kahve yapabilirsiniz
Değişik kahve yapma tekniklerini ve demleme metodlarını denemelisiniz ve değişik kahvelerden tatmalısınız
TAZE KAHVE ALDINIZ PEKİ SONRASI?
Aldığınız kahveyi nasıl saklamalısınız?
Hava nem ve ışık taze kahvenin en büyük düşmanlarıdır
Bundan dolayı taze kahve çekirdeklerini her zaman ışık ve hava geçirmeyen kaplarda dolap ve tezgah içinde serin ve kuru ortamlarda saklamalısınız
Kahve çekirdeklerini veya öğütülmüş kahveyi buzdolabında ve derin dondurucularda asla saklamayın
Kahve yaşayan bir organizma olduğundan buzdolabında saklandığında nem ile beraber çekirdekler arası etkileşim başlar ve gerçek aromasını lezzetini kaybeder
En iyi sonucu elde etmek için taze kahve çekirdeklerini iki hafta içinde tüketmelisiniz
Maksimum lezzete ulaşmak için de kahve çekirdeklerini demlemeden hemen önce öğütmelisiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul