Konu
:
Şarab
Yalnız Mesajı Göster
Şarab
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şarab
Açılmış bir şarap ne kadar bir süre muhafaza edilebilir?
Açıldıktan sonra bitirilemeyen ve daha sonra içmek için saklanmak istenen şarabın şişesinin ağzı, kesinlikle iyi bir şekilde kapatılmalı ve serin bir yerde muhafaza edilmelidir
Havadaki oksijenle temas eden şaraptaki karbondioksit, bir çok değerli aroma maddesini de yanına alarak havaya karışır (uçar) ve bunun sonucunda şarabın bukesi ve tadı, tazeliğini kaybeder
Havadaki oksijen, oksidasyona (şarabın oksitlenmesine) yol açar ve şarap yaşlı bir karakter alır (yaşlanır)
Oksitlenen şarap, sherry?yi çağrıştırır ve bu olumsuz bir özellik olarak kabul edilir
Oksidasyonun hızı, şişedeki hava miktarına bağlıdır
Açılmış ve en uygun içme zamanı geçen şaraplar her geçen dakika kalitelerinden kaybettikleri için bu şarapları bir an önce içip bitirmek, en iyi ve keyifli seçenektir
Serin bir yerde saklanması ve şişe ağızlarının sıkıca kapatılması şartıyla (deneyimlere göre):
normal ve kaliteli beyaz şaraplar normal ve çok kaliteli kırmızı şaraplar
75 % dolu şişe 3 - 5 gün 4 - 7 gün
50 % dolu şişe 2 - 3 gün 3 - 5 gün
daha az 1 gün 2 gün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul