Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Mutfağı - Gül Şerbeti

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Mutfağı - Gül Şerbeti



gül şerbeti yapımı - gül şerbeti tarifi - gül şerbetinin yapılışı - gülden şerbet nasıl yapılırMalzemeler:


100 gr kırmızı, kokulu, reçellik gül yaprağı

250 gr (1 su bardağı) toz şeker

1 limonun suyu

1 litre (5 su bardağı) su


Yapılışı:


Genişçe bir kapta gül yapraklarını şekerle birlikte karıştırınız Parmaklarınızla yapraklar tamamen dağılıncaya kadar ovunuz Limon suyunu ve suyu ekleyip, şeker eriyene kadar karıştırınız


Şeker eridikten sonra şerbeti buzdolabına koyarak 4 saat bekletiniz Şerbetinizi buzdolabından alıp ince bir süzgeçten süzerek, soğuk soğuk servis ediniz


Not: Osmanlı saray mutfağının en tanınmış şerbetlerinden olan gül şerbetini, bir gece önceden hazırlarsanız daha lezzetli olur



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla