Konu
:
Osmanlı Mutfağı - Gül Şerbeti
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Mutfağı - Gül Şerbeti
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Mutfağı - Gül Şerbeti
gül şerbeti yapımı - gül şerbeti tarifi - gül şerbetinin yapılışı - gülden şerbet nasıl yapılırMalzemeler:
100 gr kırmızı, kokulu, reçellik gül yaprağı
250 gr (1 su bardağı) toz şeker
1 limonun suyu
1 litre (5 su bardağı) su
Yapılışı:
Genişçe bir kapta gül yapraklarını şekerle birlikte karıştırınız
Parmaklarınızla yapraklar tamamen dağılıncaya kadar ovunuz
Limon suyunu ve suyu ekleyip, şeker eriyene kadar karıştırınız
Şeker eridikten sonra şerbeti buzdolabına koyarak 4 saat bekletiniz
Şerbetinizi buzdolabından alıp ince bir süzgeçten süzerek, soğuk soğuk servis ediniz
Not: Osmanlı saray mutfağının en tanınmış şerbetlerinden olan gül şerbetini, bir gece önceden hazırlarsanız daha lezzetli olur
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul