Konu
:
Milli Şuruplarımız
Yalnız Mesajı Göster
Milli Şuruplarımız
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milli Şuruplarımız
şurup nasıl yapılır - şurup yapmanın püf noktalarıŞurup, bolca şekerin herhangi bir meyve suyu içinde eritilmesi sonucunda elde edilir
Meyvelere katılması uygun görülen şeker miktarı her ne kadar reçellerimizde tespit edilmiş ise de aynı cins meyvenin bile, biri diğerine göre daha posalı, küçük veya büyük çekirdekli veyahut sulu veya susuz olmalarından bunlara katılacak şekerin az veya çok gelmesi ihtimali mevcuttur
Bu bakımdan bir yanlışlığa meydan vermemek için ezerek elde edilecek meyve sularını daima ölçmeli ve çıkan su miktarının bir misli fazlası ile bunlara şeker ilave etmelidir
Şuruplar yapıldıktan sonra bunları, şişeler içinde olmak şartı ile uzun müddet saklamak da mümkündür
Yalnız şuruplar uzun müddet saklanacaklar ise bu şurupları içlerinde saklayacak olduğumuz şişeleri iyice yıkadıktan sonra boş şişeleri güneş veya soba yanında 6 saat kadar baş aşağı bırakarak içlerini iyice kurutmak gerekir
Aksi takdirde şurup fermante olacağından şişenin patlamasına da sebep olabilir
Şurupların kullanımlarına gelince: Bu şuruplar herhangi bir puding, dondurma ve tartın üstünde kullanıldığı gibi şuruplara bire üç nispetinde su katarak şerbet yapmak da mümkündür
Milli Şuruplarımız;
Badem şurubu
Gül şurubu
Nar şurubu
Menekşe şurubu
Yasemin şurubu
Limon şurubu
Portakal şurubu
Çilek şurubu
Kızılcık şurubu
Vişne şurubu
Kayısı şurubu
Frenküzümü şurubu
Ahududu (ağaççileği) şurubu
Demirhindi şurubu
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul