Konu
:
Kara Hindiba Şurubu
Yalnız Mesajı Göster
Kara Hindiba Şurubu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kara Hindiba Şurubu
Kara Hindiba Şurubu Tarifi - Kara Hindiba Şurubu Nasıl Yapılır - Kara Hindiba Şurubu Malzemeleri
Kara Hindiba Şurubu
7 avuç dolusu kara hindiba çiçeği 1 litre soğuk su içerisine konur ve kaynayıcaya kadar ısıtılır
Ocaktan alınarak bir gece bekletilir
İkinci gün iyice süzülür
Çiçekler elle sıkılarak bütün sıvı alınır
Elde edilen usareye 1 kg bal katılarak iyice karıştırılır
İçerisine yarım limon sıkılır (fazla limon ekşi tad verir)
Daha sonra çok az bir ısıda karıştırılarak kaynamadan suyunu kaybetmesi sağlanır
Şurup kıvamına gelince bırakılır
Şurup ne çok koyu nede çok akıcı bir şekilde olmamalıdır
Bal kıvamında olması gerekir
Ekmek üzerine sürülerek veya şerbeti yapılarak içilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul