Konu
:
Frenküzümü Şurubu 2
Yalnız Mesajı Göster
Frenküzümü Şurubu 2
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Frenküzümü Şurubu 2
Frenküzümü Şurubu Tarifi - Frenküzümü Şurubu Yapılışı - Frenküzümü Şurubu Nasıl Yapılır - Frenküzümü Şurubu Malzemeleri
Evvelâ frenk üzümlerini yıkayıp kuvvetli tahta kaşıkla ezmeli
Tülbentten veya süzgeçten süzmelidir
Bu suyu bir gece bıraktıktan sonra, dibine çöken tortuyu karıştırmaksızın tekrar, ince tülbentten süzmelidir
Bu ikinci berrak suyu 1+1/2 nisbetinde şekerle kaynatıp kıvama gelince, içine yarım limon da sıkarak indirmeli ve şişeleri doldurmahdır
Not: Yabancıların «Groseille» dedikleri bu şurup için, frenk üzümlerinin olgunları makbuldür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul