Yalnız Mesajı Göster

Frenküzümü Şurubu 2

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Frenküzümü Şurubu 2



Frenküzümü Şurubu Tarifi - Frenküzümü Şurubu Yapılışı - Frenküzümü Şurubu Nasıl Yapılır - Frenküzümü Şurubu Malzemeleri

Evvelâ frenk üzümlerini yıkayıp kuvvetli tahta kaşıkla ezmeli Tülbentten veya süzgeçten süzmelidir Bu suyu bir gece bıraktıktan sonra, dibine çöken tortuyu karıştırmaksızın tekrar, ince tülbentten süzmelidir Bu ikinci berrak suyu 1+1/2 nisbetinde şekerle kaynatıp kıvama gelince, içine yarım limon da sıkarak indirmeli ve şişeleri doldurmahdır


Not: Yabancıların «Groseille» dedikleri bu şurup için, frenk üzümlerinin olgunları makbuldür

Alıntı Yaparak Cevapla