Konu
:
Osmanlı Şerbeti Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Şerbeti Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Şerbeti Nasıl Yapılır
osmanlı şerbet tarifi - şifalı şerbet tarifleri - osmanlı şerbeti nasıl yapılır
Malzemeler
Şerbetin harcı için:
Karanfil (1 çorba kaşığı)
Kakule (1 kahve kaşığı)
Yıldız anason (6 adet)
Kök zencefil (1 çorba kaşığı)
Meyve aromalı şeker (100 gram)
Su (3 bardak, soğuk)
Toz şeker (3 çorba kaşığı)
Elma suyu (l bardak)
Vişne suyu (l bardak)
Kuşburnu suyu (1 bardak)
Süslemek için:
Taze nane (7 yaprak)
Limon (l adet)
Su (1,5 bardak, soğuk)
Hazırlanışı
Derin bir tavaya 1 çorba kaşığı karanfil, 1 kahve kaşığı kakule, 6 adet yıldız anason, 1 çorba kaşığı kök zencefil ve tercihinize göre 100 gram meyve aromalı şeker koyun
Üzerine 3 bardak soğuk su döküp, 3 çorba kaşığı toz şeker koyun ve tavayı ocağa alarak kaynamaya bırakın
Bu sırada tezgaha koyduğunuz üç sürahiden birinin içine 7 yaprak taze nane koyun
1 adet limonu dilimleyerek ikinci sürahiye koyun
Üçüncü şerbeti sade olarak hazırlayabilirsiniz
İçine limon koydugunuz sürahiye 1 bardak elma suyunu, nane koydugunuza 1 bardak vişne suyu ve sade hazırlayacagınız sürahiye 1 bardak kuşburnu suyu dökün
Kaynatıp soğuttugunuz baharatlı şerbet harcını süzerek sürahilere paylaştırıp koyun
Üzerlerine yarım bardak soğuk su ilave edin
Sürahileri elinizle sallayarak karıştırın ve bardaklara servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul