Konu: Palamut Tava
Yalnız Mesajı Göster

Palamut Tava

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Palamut Tava



Palamut Tava Tarifi - Palamut Tava Nasıl Yapılır - Palamut Tava Malzemeleri



Malzeme Listesi


2 Adet Palamut

1 Su Bardağı Un

4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ

1 Yemek Kaşığı Tuz


Palamut Tava Nasıl Yapılır?


1 Palamutu yıkayarak içini temizleyin Baş kısmını v e kuyruğunu keserek ayırın Baş kısmını dilerseniz tavalayabilirsiniz Daha sonra balıkları yaklaşık 2 cm genişliğinde dilimleyin Bir adet palamuttan yaklaşık 6-7 dilim çıkar


2 Dilimlediğiniz balıkları yeniden yıkayın ve metal bir süzgeçe alın Suları hafifçe süzüldükten sonra üzerlerine tuz serperek elinizle karıştırın


3 Balıkları unlamak için düz bir zemine fırın kağıdı serin Üzerine un dökün Eğer unu tabağa dökerseniz daha sonra temizlemesi daha zor olabilir


4 Tavada sıvıyağı kızdırın Parmaklarınızın ucu ile bir tutam un alıp tavaya dökerek yağın kızıp kızmadığını kontrol edebilirisiniz


5 Yağ kızdıktan sonra balık dilimlerini alıp üzerlerindeki fazla unu silkeleyerek tavaya atın Bir yüzeyini yaklaşık 7-8 dakika olarak, her iki tarafını da kızartın


6 Kağıt havlu serdiğiniz tabağa alarak fazla yağını çektirin


7 Palamut tavanın yanında bol yeşil salata, üzerlerine pul biber ve sumak serpilmiş kırmızı soğan halkaları, yanında limon ile birlikte roka ile servis edebilirsiniz


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla