Konu
:
Palamut Tava
Yalnız Mesajı Göster
Palamut Tava
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Palamut Tava
Palamut Tava Tarifi - Palamut Tava Nasıl Yapılır - Palamut Tava Malzemeleri
Malzeme Listesi
2 Adet Palamut
1 Su Bardağı Un
4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1 Yemek Kaşığı Tuz
Palamut Tava Nasıl Yapılır?
1
Palamutu yıkayarak içini temizleyin
Baş kısmını v e kuyruğunu keserek ayırın
Baş kısmını dilerseniz tavalayabilirsiniz
Daha sonra balıkları yaklaşık 2 cm genişliğinde dilimleyin
Bir adet palamuttan yaklaşık 6-7 dilim çıkar
2
Dilimlediğiniz balıkları yeniden yıkayın ve metal bir süzgeçe alın
Suları hafifçe süzüldükten sonra üzerlerine tuz serperek elinizle karıştırın
3
Balıkları unlamak için düz bir zemine fırın kağıdı serin
Üzerine un dökün
Eğer unu tabağa dökerseniz daha sonra temizlemesi daha zor olabilir
4
Tavada sıvıyağı kızdırın
Parmaklarınızın ucu ile bir tutam un alıp tavaya dökerek yağın kızıp kızmadığını kontrol edebilirisiniz
5
Yağ kızdıktan sonra balık dilimlerini alıp üzerlerindeki fazla unu silkeleyerek tavaya atın
Bir yüzeyini yaklaşık 7-8 dakika olarak, her iki tarafını da kızartın
6
Kağıt havlu serdiğiniz tabağa alarak fazla yağını çektirin
7
Palamut tavanın yanında bol yeşil salata, üzerlerine pul biber ve sumak serpilmiş kırmızı soğan halkaları, yanında limon ile birlikte roka ile servis edebilirsiniz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul