Konu
:
Tekir (Barbun) Balığı Buğulaması
Yalnız Mesajı Göster
Tekir (Barbun) Balığı Buğulaması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tekir (Barbun) Balığı Buğulaması
1 kilogram olan tekir balığınızı pullarından ve kanından ılık su altında iyice temizleyiniz
Ardından suyundan süzmek için 10 dakika süzgeçte bekletiniz
Süzülmüş olan tekirleri 2 çay bardağı zeytin yağının içinde 5 dakika bekletiniz
Ardından 3 fincan zeytin yağını tepsinizin her tarafına iyice yayınız ve balıkları teker teker tepsiye diziniz
Üzerlerinede 3 fincan içme suyunu ilave ediniz
Ardından 2 adet dilimlenmiş limonu ve 2 demet doğranmış maydanozları ve bir tutam tuzu da ilave ediniz
Son olarak kapağı kapatarak 180 derecede 10 dakika pişiriniz
Ilık hale gelince servis yapınız
Her zaman olduğu gibi taze ekmek ve ardındanda beyaz fıstıklı helvayı tercih edilebilirsiniz
Afiyet olsun
Kaynak:NuriDeniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul