Konu
:
Hamsi'nin İzgarası
Yalnız Mesajı Göster
Hamsi'nin İzgarası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsi'nin İzgarası
1 kilo hamsi balığı kanından ve bağırsaklarından ılık su altında iyice temizlenirler
Bir baş sarımsak ve bir çorba kaşığı kırmızı pul biber birbiriyle iyice karıştırılır
Ardından balıklar bu karışım ile iyice karıştırılarak 30 dakika bekletilirler
Diğer taraftan ayçiçek yağı ile temizlenmiş olan ızgaramıza yerleştirilerek 10 dakika pişirilirler, ızgara ters çevrilerek balıkların diğer taraflarınında pişmesi saglanır
Pişen balıklar temiz bir porselen tabaga yerleştirilerek, salata ve kırmızı soğan ile servis yapılırlar
Afiyet olsun
Not:Balık yanında mutlaka taze ekmek tercih edilmelidir
Ardındanda Çikolatalı helva alınabilir
Kaynak: Nuri DENİZ
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul