Yalnız Mesajı Göster

Hamsi'nin İzgarası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi'nin İzgarası



1 kilo hamsi balığı kanından ve bağırsaklarından ılık su altında iyice temizlenirler


Bir baş sarımsak ve bir çorba kaşığı kırmızı pul biber birbiriyle iyice karıştırılır Ardından balıklar bu karışım ile iyice karıştırılarak 30 dakika bekletilirler


Diğer taraftan ayçiçek yağı ile temizlenmiş olan ızgaramıza yerleştirilerek 10 dakika pişirilirler, ızgara ters çevrilerek balıkların diğer taraflarınında pişmesi saglanır


Pişen balıklar temiz bir porselen tabaga yerleştirilerek, salata ve kırmızı soğan ile servis yapılırlar Afiyet olsun


Not:Balık yanında mutlaka taze ekmek tercih edilmelidir Ardındanda Çikolatalı helva alınabilirKaynak: Nuri DENİZ

Alıntı Yaparak Cevapla