Konu
:
İstavrit Balığının Tavası
Yalnız Mesajı Göster
İstavrit Balığının Tavası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İstavrit Balığının Tavası
İSTAVRİT BALIĞI TAVASI NASIL YAPILIR:
1 kilo istavrit alınır, bağırsaklarından ve kanından su altında iyice temizlenir
Temizlenen balıklar suyundan arındırılmaları için bir tabaktaki havlu peçete içine yerleştirilirler
Ardından galete unu ile iyice karıştırılarak balıkların unlanması sağlanır
Diğer taraftan, Tava içerisine ayçiçek yağı 2 çay bardağı kadar ilave edilir ve ateşte kızgın hale getirilir
Suyundan arındırılmış olan unlu istavritler, tek tek kızgın yağ içerisine hafifçe yerleştirilirler
4 dakika kadar pişirilir ardından balıklar tahta maşa ile çevrilerek diğer taraflarınında pişmesi sağlanır
Pişen istavritler, temiz bir tabak içerisine yerleştirilirler
Yeşil kıvırcık ve kırmızı soğan ile servis yapılırlar
Afiyet olsun
Yemek bitince balıklı tabakları anında sıcak su altında akıtınız
Kaynak: Nuri DENİZ
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul