Yalnız Mesajı Göster

İstavrit Balığının Tavası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İstavrit Balığının Tavası



İSTAVRİT BALIĞI TAVASI NASIL YAPILIR:


1 kilo istavrit alınır, bağırsaklarından ve kanından su altında iyice temizlenir


Temizlenen balıklar suyundan arındırılmaları için bir tabaktaki havlu peçete içine yerleştirilirler


Ardından galete unu ile iyice karıştırılarak balıkların unlanması sağlanır


Diğer taraftan, Tava içerisine ayçiçek yağı 2 çay bardağı kadar ilave edilir ve ateşte kızgın hale getirilir


Suyundan arındırılmış olan unlu istavritler, tek tek kızgın yağ içerisine hafifçe yerleştirilirler


4 dakika kadar pişirilir ardından balıklar tahta maşa ile çevrilerek diğer taraflarınında pişmesi sağlanır


Pişen istavritler, temiz bir tabak içerisine yerleştirilirler


Yeşil kıvırcık ve kırmızı soğan ile servis yapılırlar Afiyet olsun


Yemek bitince balıklı tabakları anında sıcak su altında akıtınız


Kaynak: Nuri DENİZ

Alıntı Yaparak Cevapla