Yalnız Mesajı Göster

Alabalık Nasıl Pişirilir

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalık Nasıl Pişirilir



Alabalık Pişirme - Alabalığın Pişirilmesi - Alabalık Tarifi - Tereyağlı Alabalık - Alabalık Kızartma



Alabalığı soğuk suda yıkayın; kağıt havlularla suyunu alın


Balığın üzerine tuz serpin


Bir taraftan da un'la mısır ununu karıştırın


Yayvan bir tavada, kısık ısıda sıvı yağ içinde tereyağını eritin


Köpük oluşmaya başladığı zaman alabalığı unlu karışımda altüst edin


Elinizde silkeleyip un karışımının fazlasını atın


Eğer bu fazla unları atmazsanız biraz sonra tavanız yanık unla dolar


Balığı tavaya yerleştirip, her iki tarafını da yaklaşık 4-5 dakika, balık kahverengimsi görünümü alıncaya kadar kızartın


Yada en kolayı temizlenen alabalıklar tuzlanır bolca tereyeğı tavada kızartılır ve dizilir dere kuzuları açık ateşte pişirilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla