Konu
:
Deniz Börülcesi Yatağında Hardallı Somon
Yalnız Mesajı Göster
Deniz Börülcesi Yatağında Hardallı Somon
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Deniz Börülcesi Yatağında Hardallı Somon
Malzemeler
10 dilim somon balığı
4 yemek kaşığı dijon hardalı
2 tatlı kaşığı esmer şeker
Dereotu
Karabiber-tuz
Yapılışı
Somonların iki tarafına tuz ve karabiber serpilir
Hardal-esmer şeker ve kıyılmış dereotu karıştırılır
Somonların üzeri hardallı karışım ile kaplanıp,yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine yerleştirilir
Isıtılmış fırında 200 derecede 10-15 dakika pişirilir,daha sonra ızgara kısmı açılarak üst kısımlarının kızarması için 10 dakika kadar fırında tutulur
Deniz börülcesi için
500 gr deniz börülcesi
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu 1 diş ezilmiş sarımsak
Deniz börülcesinin kök kısmı kesilip,iyice yıkanır
Kaynamakta olan suya börülceler yerleştirilip 10-12 dakika haşlanır
Süzdürülüp , rengini koruması için bir süre buzlu suda bekletilir
Zeytinyağ-limon suyu ve sarmısak çırpılarak sos elde edilir
Deniz börülcelerinin kalın kısımlarından tutularak diğer elle börülceler aşağıya doğru çekilir,bu işlemle içindeki kılçıklar çıkar
Ayıklanan börülceler sosla karıştırılır,sosun içine çekmesi için en az bir saat bekletilir
Börülce deniz kenarında yetişen bir bitki olduğu için çok tuzludur,haşlama işleminde tuz kullanılmaz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul