Yalnız Mesajı Göster

Şaraplı Balık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şaraplı Balık



Malzemeler:


- 2 kg levrek balığı

- 2 kg kırlangıç balığı

- ½ kg karides

- 1,5 su bardağı balık suyu

- 3 su bardağı beyaz şarap

- 2 adet kereviz yaprağı

- 1 demet maydanoz

- 2 su bardağı su

- 2 avuç kapari

- 1 çorba kaşığı un

- 5 dilim ekmek

- 1 çorba kaşığı İngiliz salçası

Hazırlanışı:


Bir tencereye şarap, su, kereviz yapraklan, maydanoz, soğan, tuz, karabiber ile temizlenip, yıkadığınız balıkları koyun, kuvvetli ateşte pişirin Diğer bir kapta karidesleri haşlayın


Balık piştikten sonra etleri deri ve kemiklerinden ayırın, bir kaba düzgün bir şekilde yerleştirin Üstüne pişmiş karidesleri ilave edin Balığın içinde piştiği suyu bir buçuk bardak kalana dek kaynatıp, ince bir süzgeçten geçirin Margarin, un ve balığın suyu ile bir beşamel sos yapın, içine (varsa İngiliz salçası)kaparileri katın ve balıkların üzerine dökün


Sıcak fırında 15 dakika pişirdikten sonra, kabuklarını çıkartıp, yarım parmak kalınlığında kesip,fırında kızarttığınız francala dilimleri ile servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla