06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Levrek İzgara
Levrek Izgara Tarifi - Levrek Izgara Nasıl Yapılır - Levrek Izgara Malzemeleri
Malzeme Listesi
* 2 Adet Levrek
* Bir Tutam Karabiber
* 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
* Bir Tutam Tuz
Levrek Izgara Nasıl Yapılır?
1 Levrek ızgara yapmak isterseniz, bütün olan balıkları evde ayıklamak yerine, balıkçıda ayıklatp, fileto yaptırmayı tercih edin Levrek pullu bir balıktır ve mutfağı kirletmeden ayıklamak biraz zordur
2 Eğer levreği bütün olarak alır ve evde ayıklamak isterseniz, önce balığı güzelce yıkayın Düz bir zemine koyarak pullarını bıçağın keskin tarafi ile, bir elinizle balığın kuruk kısmından tutup sabiteleyerek, kuyruktan baş kısma doğru temizleyin
Karnının üzerine boydan boya uzun bir çizgi çizin, boyun kısmına da bu uzun çizgiyi dik bir açıyla kesecek şekilde bir kısa çizik atın Balığın karnında t harfi yapmış olacaksınız Balığın karnındakileri çıkarın İçinde, yüzeye kaplı olan siyah zarı da temizleyin
Eğer balık irice ise, iç kısmının kolay pişebilmesi için sağ ve sol taraflarına, boydan boya uzunlamasına birkaç milimetreyi geçmeyecek derinlikte birer çizik atın ya da balıkları fileto haline getirin
Son olarak yıkayıp sularını süzdürün ya da balıkları kurulayın
3 Balıklar hazır olduktan sonra iç kısımlarına tuz ve çok az miktarda karabiber ile ovalayın Dış kısımlarını ise sadece tuz ile ovun Bu şekilde yaklaşık 20 dakika dinlendirin
Izgaraya koyacağınız zaman dış kısmına çok az zeytinyağı sürün, kömür ateşi kullanacak iseniz, tel ızgara ile ateşten 6 ya da 7 cm yukarıda olacak şekilde her iki tarafını da pişirin Eğer fırının ızgarasını kullanacaksanız, balıkları ızgaradan 5-6 santim aşağıda olacak şekilde yerleştirin Her iki tarafını da pişirdikten sonra servis yapın
Not:
Levrek ailesinin diğer balıkları:
Kofana: En irisidir Büyük olduğu için ızgara yerine buğulama yapılır
Çinekop: Tavası tercih edilir
Yaprak: Çok küçüktür avlanmaz
Sarıkanat: Levrek gibi ızgarası makbuldür
Afiyet Olsun  
|
|
|