Yalnız Mesajı Göster

Midye Buğulama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Midye Buğulama



Midye Buğulama Tarifi - Midye Buğulama Nasıl Yapılır - Midye Buğulama Malzemeleri



Malzeme Listesi


* 50 Adet Midye

* 1 Su Bardağı Beyaz Şarap

* 2 Adet Arpacık Soğanı

* 1 Adet Havuç (İnce Kıyılmış)

* 1 Diş Sarımsak (Dövülmüş)

* 1 Yemek Kaşığı Karabiber (Tane)

* 1 Buket Garni

* 1 Çorba Kaşığı Maydanoz (Kıyılmış)

* 3 Çorba Kaşığı Krema

* 2 Adet Yumurta Sarısı

* 1 Tutam Tuz


Midye Buğulama Nasıl Yapılır?


1 Midyeleri soğuk suda iyice temizleyin ve beyaz şarap, 2 bardak su, soğan, havuç, sarımsak, karabiber taneleri ve garni ile birlikte tencereye koyup ağır ateşte kaynatın Kaynayan tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika kadar daha bırakın


2 Tencerenin altını kapatıp midyeler açılıncaya kadar tencereyi hafifçe sallayın sonra midyeleri tek tek servis tabağına alarak sıralayın ve sıcak kalmalarına özen gösterin


3 Tenceredeki suyu yarısına eksilene kadar kaynatın


4 Bir kase içinde tuz, ince kıyılmış maydonoz, çiğ krema ve yumurta sarısını çırparak, tencereye yavaş yavaş ve çırparak ekleyin Kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına getirene dek karıştırın


5 Hazırladığınız sosu midyelerin üzerine döküp hemen servis yapın


Garni: Birbirine bağlanarak kurutulmuş defne yaprağı, maydonoz, kekiktir Yemek kaynarken içine atıldığında hoş koku salar ve yemeğe hoş bir tat katar


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla