Konu
:
Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı (4 Kişilik)
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı (4 Kişilik)
Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı Hazırlanışı - Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
MALZEMELER:
4 İri Enginar
2 Limon
1 Soğan
1 Çay Kaşığı Hardal
200 gr Krema
4 Lahana Yaprağı
2 Defne Yaprağı
150 gr Somon Balığı Filetosu
100 gr Dil Balığı Filetosu
100 gr Levrek Filetosu
100 gr Kabuksuz Midye
100 gr Kalamar
50 gr Siyah Havyar
4 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Kaşar Rendesi
1 Tutam Maydanoz
Tuz,Karabiber
HAZIRLANIŞI
Temizlenmiş ve kılçıkları alınmış dil ve levreği kuşbaşı doğrayın
Kalamarları dilimleyin
Midyeleri yıkayıp temizleyerek, kalamar ile birlikte limonlu suda haşlayın
Haşlanan balıkları iyice süzün
Soğanı çok ince kıyarak tereyağında pembeleştirin
Midye ve kalamarı ilave ederek 3 dakika kadar soteleyin
Doğranmış olan dil ve levreği ekleyin ve parçalanmamalarına özen göstererek 5 dakika kadar karıştırarak pişirin
Tuzunu ve karabiberini ekleyerek tatlandırdıktan sonra ocaktan alın
Enginarları limonlu suda haşlayın
tepsiye alın
Üzerine sotelenmiş balıkları dağıtın
haşlanmış lahanalarla sarın
Üzerine kaşar peyniri serperek 200 derece fırında 8- 10 dakika pişirin
Somon balıklarını kağıt şeklinde dilimlere bölüp servis tabaklarının orta kısımlarına dizin
Üzerine limon suyu, tereyağı ve baharat sürüp 200 derece fırında 4 dakika pişirin
Lahanaya sarılı enginarları tabaklara yerleştirin, üzerine havyarlı sosu dökün ve servis yapın
HAVYARLI SOSUN HAZIRLANIŞI
:Bir tavaya bir limonun suyunu, defne yapraklarını, hardalı ve kremayı koyup sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın
Tuzunu ve beyazbiberi ekleyerek ocaktan alın
Bir tutam kıyılmış maydanoz eşliğinde enginarların üzerine boşaltın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul