Yalnız Mesajı Göster

Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı (4 Kişilik)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı (4 Kişilik)



Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı Hazırlanışı - Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri

MALZEMELER:
4 İri Enginar

2 Limon

1 Soğan

1 Çay Kaşığı Hardal

200 gr Krema

4 Lahana Yaprağı

2 Defne Yaprağı

150 gr Somon Balığı Filetosu

100 gr Dil Balığı Filetosu

100 gr Levrek Filetosu

100 gr Kabuksuz Midye

100 gr Kalamar

50 gr Siyah Havyar

4 Çorba Kaşığı Tereyağı

1 Su Bardağı Kaşar Rendesi

1 Tutam Maydanoz

Tuz,Karabiber


HAZIRLANIŞI

Temizlenmiş ve kılçıkları alınmış dil ve levreği kuşbaşı doğrayın Kalamarları dilimleyin Midyeleri yıkayıp temizleyerek, kalamar ile birlikte limonlu suda haşlayın Haşlanan balıkları iyice süzün

Soğanı çok ince kıyarak tereyağında pembeleştirin Midye ve kalamarı ilave ederek 3 dakika kadar soteleyin Doğranmış olan dil ve levreği ekleyin ve parçalanmamalarına özen göstererek 5 dakika kadar karıştırarak pişirinTuzunu ve karabiberini ekleyerek tatlandırdıktan sonra ocaktan alın

Enginarları limonlu suda haşlayın tepsiye alın Üzerine sotelenmiş balıkları dağıtınhaşlanmış lahanalarla sarın Üzerine kaşar peyniri serperek 200 derece fırında 8- 10 dakika pişirin

Somon balıklarını kağıt şeklinde dilimlere bölüp servis tabaklarının orta kısımlarına dizin Üzerine limon suyu, tereyağı ve baharat sürüp 200 derece fırında 4 dakika pişirin

Lahanaya sarılı enginarları tabaklara yerleştirin, üzerine havyarlı sosu dökün ve servis yapın

HAVYARLI SOSUN HAZIRLANIŞI :Bir tavaya bir limonun suyunu, defne yapraklarını, hardalı ve kremayı koyup sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın Tuzunu ve beyazbiberi ekleyerek ocaktan alın Bir tutam kıyılmış maydanoz eşliğinde enginarların üzerine boşaltın

Alıntı Yaparak Cevapla