06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alabalık Fırın Kızartması
Fırında Alabalık - Alabalık Kızartması - Alabalık Fırında Nasıl Pişirilir
MALZEMELER
4 Alabalık
1 Çay kaşığı kekik
2 Soğan
2 Defne yaprağı
1 Havuç
2 Çorba kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
YAPILIŞ TARİFİ
Tencereye soğan, havuç doğrayıp, içine maydanoz, kekik, defne ve üstüne iki parmak geçecek kadar su koyunuz
Kapalı olarak orta ateşte yarım saat kaynatıp kaldırınız Dört alabalığın solungaçlarını bozmadan çıkarınız
Özenle içlerini temizledikten sonra tuz ve biberleyip, üstü tereyağı ile yağlanmış tepsiye yatırıp süzülen suyu üstüne dökünüz
Biraz da domates salçası koyup fırına veriniz Arasıra kaşıkla tepsinin kenarından suyunu alarak üzerine gezdiriniz Piştiğinde sıcak servis yapınız
TARİF 2
Temizlenmiş alabalığı uzunlamasına keserek kılçıklarını çıkarınız İkişer parmak kalınlığında dilim dilim kesiniz
Ceviz büyüklüğünde soğan doğrayıp aralarına serpiştiriniz, üzerlerine birer parça tereyağı, domates peltesi, 4 kepçe etsuyu, tuz, baharat ekip, harareti orta derecede fırına sürünüz, arasıra suyunu üzerine gezdirerek pişiriniz
Biraz suluca olmasını isterseniz sıcak etsuyu koyunuz
alıntı
|
|
|