Yalnız Mesajı Göster

Alabalık Fırın Kızartması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalık Fırın Kızartması



Fırında Alabalık - Alabalık Kızartması - Alabalık Fırında Nasıl Pişirilir


MALZEMELER


4 Alabalık

1 Çay kaşığı kekik

2 Soğan

2 Defne yaprağı

1 Havuç

2 Çorba kaşığı domates salçası

Yarım demet maydanoz

YAPILIŞ TARİFİ


Tencereye soğan, havuç doğrayıp, içine maydanoz, kekik, defne ve üstüne iki parmak geçecek kadar su koyunuz


Kapalı olarak orta ateşte yarım saat kaynatıp kaldırınız Dört alabalığın solungaçlarını bozmadan çıkarınız


Özenle içlerini temizledikten sonra tuz ve biberleyip, üstü tereyağı ile yağlanmış tepsiye yatırıp süzülen suyu üstüne dökünüz


Biraz da domates salçası koyup fırına veriniz Arasıra kaşıkla tepsinin kenarından suyunu alarak üzerine gezdiriniz Piştiğinde sıcak servis yapınız


TARİF 2


Temizlenmiş alabalığı uzunlamasına keserek kılçıklarını çıkarınız İkişer parmak kalınlığında dilim dilim kesiniz


Ceviz büyüklüğünde soğan doğrayıp aralarına serpiştiriniz, üzerlerine birer parça tereyağı, domates peltesi, 4 kepçe etsuyu, tuz, baharat ekip, harareti orta derecede fırına sürünüz, arasıra suyunu üzerine gezdirerek pişiriniz


Biraz suluca olmasını isterseniz sıcak etsuyu koyunuz

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla