Yalnız Mesajı Göster

Asma Yaprağında Barbun Balığı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Asma Yaprağında Barbun Balığı



barbun balığı - Barbun Balığı malzemeleri - Barbun Balığı nasıl yapılır - Barbun Balığı tarif - Barbun Balığı tarifi - Barbun Balığı yapılışı

Malzemeler:


* Yarım kilo barbun balığı

* 1 çay bardağı zeytinyağı

* Yarım çay bardağı limon suyu

* Her balığa 2 adet asma yaprağı

* 1 tabaka yağlı kağıt

* Yeterince tuz


Yapılışı:


* Yapraklar salamura ise 1 saat ılık suda bekletip sıkın

* Temizlenip yıkanan balıkların yüzgeçlerini makasla kesip kağıt havluyla kurulayın

* Zeytinyağı, tuz ve limonu çırparak elde edeceğiniz pişirme sosunu balıkların iç ve dış yüzeylerine sürün

* İkişer asma yaprağına sarın (Başı ve kuyrukları açıkta olacak şekilde sarın)

* Yayvan bir kabı az yağlayıp balıkları dizin

* Üstünü yağlı kağıtla kaplayıp 100 derece ısıtılmış fırına (100 derece bana çok az geldi bence 200 derece olmalı) koyun, 4-5 dakika pişirin, çevirip tekrar pişirin

* Ben balıkları aynen tarifteki gibi hazırlayıp, yaprakların dışını yağladım ve elektrikli ızgarada her yüzü 3 dakika pişecek şekilde kızarttım Mangalda aynı sürede pişirebilirsiniz

* Sonra bizim klasik, kırmızı soğanlı, rokalı bir tabakta servis yapın Asma yaprakları salamura olduğu için onları da balıkla birlikte yiyebiliyorsunuz

* Eğer taze yaprak kullanıyorsanız tuz ekleyin ama salamura yaprak kullanıyorsanız tuza dikkat edin

Alıntı Yaparak Cevapla