Konu
:
Tuzlu Levrek
Yalnız Mesajı Göster
Tuzlu Levrek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tuzlu Levrek
Fırında Levrek - Marine Levrek Tarifi
Malzeme:
(4 Kişilik)
1 adet (asgari 1 kg) levrek
2 kg tuz (tercihan dişli sanayi tuzu yoksa sofra tuzu)
Karabiber
Aluminyum folyo
Sos için:
½ çay bardağı limon suyu
½ çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı çok ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
Balıkçıdan karnı temizlenmiş ancak pulları temizlenmemiş olarak aldığınız levreği tekrar kanları gidinceye kadar iyice yıkayınız ve sularının süzülmesi için kenara koyunuz
Suyu süzülmüş levreklerin içini ve dışını tuzlayınız karabiberleyiniz ve oda sıcaklığında 20-25 dakika kadar dinlendiriniz (marine ediniz)
Balıkları alacak büyüklükteki fırın tepsisine aluminyum folyoyu seriniz
Tuzun üçte birini folyonun üstüne, balık büyüklüğünü biraz geçicek tarzda serip üzerine balığı yerleştiriniz
Balığın yarılmış olan karnını küçük bir folyo parçası ile kapatınız
Kalan tuzu balığın tamamını kalınca örtücek tarzda döküp elinizle şekillendiriniz
Fırını 180oC’a ayarlayıp balığı fırına, fırın ısınmadan kayunuz
Asgari bir saat pişiriniz
(Fırının ısısını 30 dakika sonra 160oC’a düşürünüz
) Tepsiyi fırından çıkarıp balığın üzerindeki sertleşmiş tuzu sertçe bir aletle (örneğin çekiçle9 kırınız
Balığı dağıtmadan kılçıklarını ayıklayıp lop etlerini tabaklara dağıtınız
Üzerine az miktarda sos ilave ediniz
Sıcak servis yapınız
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul