Yalnız Mesajı Göster

Karidesli Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karidesli Enginar



Malzemeler:


- 6 adet konserve enginar

- 18 adet orta boy karides

- 1 yemek kaşığı margarin

- 1 diş sarımsak

- 1 çay kaşığı soya sosu

- 3 adet marul yaprağı

- 1 adet yeşil soğan

- 1 yemek kaşığı doğranmış dereotu

- 1 adet limonun suyu

- 2 yemek kaşığı mayonez

- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

- tuz

Hazırlanışı:


Teflon bir tavanın yağı koyup karidesleri sote edin Dövülmüş sarımsak, tuz ve hardalla 2 dakika çevirip, soya sosunu dökün


Marul yapraklarını ince ince doğrayın Yeşil soğan ve dereotunu doğrayıp karideslere ekleyin Limon suyu, mayonez, zeytinyağı ve tuzu çırpıp , karideslerin içine katın


Sosun karideslere iyice karışmasını sağlayın Enginarları limonlu ve zeytinyağlı suda 4 dakika haşlayın Sapları alta gelecek şekilde servis tabağını yerleştirin Hazırladığınız harcı enginarların üzerine yerleştirin ve servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla