Konu
:
Karidesli Enginar
Yalnız Mesajı Göster
Karidesli Enginar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karidesli Enginar
Malzemeler:
- 6 adet konserve enginar
- 18 adet orta boy karides
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı soya sosu
- 3 adet marul yaprağı
- 1 adet yeşil soğan
- 1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
- 1 adet limonun suyu
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz
Hazırlanışı:
Teflon bir tavanın yağı koyup karidesleri sote edin
Dövülmüş sarımsak, tuz ve hardalla 2 dakika çevirip, soya sosunu dökün
Marul yapraklarını ince ince doğrayın
Yeşil soğan ve dereotunu doğrayıp karideslere ekleyin
Limon suyu, mayonez, zeytinyağı ve tuzu çırpıp , karideslerin içine katın
Sosun karideslere iyice karışmasını sağlayın
Enginarları limonlu ve zeytinyağlı suda 4 dakika haşlayın
Sapları alta gelecek şekilde servis tabağını yerleştirin
Hazırladığınız harcı enginarların üzerine yerleştirin ve servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul