Konu
:
Portakal Yogurtlu Balık
Yalnız Mesajı Göster
Portakal Yogurtlu Balık
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal Yogurtlu Balık
Malzemeler
4 adet balik filetosu,her biri 175 gr
3 büyük
portakal
1 yemek kasigi zeytinyagi
150 gr yogurt
Tuz ve
karabiber
15 gr margarin veya tereyagi,yumusatilmis
15 gr un
2 yemek kasigi dogranmis taze
maydanoz
Tarifi
Iki portakalin suyunu sikip bir kasede zeytinyagi ve yogurtla karistirin
Baliklarin iki tarafini da tuz ve biberle tatlandirip firina konacak bir kaba yerlestirin
Portakalli yogurt karisimini baliklarin üstüne döküp 1 saat buzdolabinda dinlendirin
Firini ISOC'ye ayarlayin
Baliklari sosu ile birlikte firinda 20 dakika pisirin
Baliklar piserken, kalan portakali keskin bir biçakla soyun
Zarsiz olarak portakal dilimlerim çikartin
Balik pisince bir servis tabagina aktarin
Firini 110 C'ye getirin
Baligi tabakla birlikte ilik firina sürün
Firin kabindaki sosu bir tavaya alin
Küçük bir kasede margarin ve unu karistirin
Tavayi orta atese koyup margarin ve un karisimini tavada yumusayincaya dek karistirin
Bir tasim kaynatin
Agir ateste 3-4 dakika pisirin
Maydanozu ekleyip tuz ve biberle tadini ayarlayin
Baliklarin üstüne sosu döküp, portakal parçalari ile süsleyip servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul