Konu: Mezgit Tava
Yalnız Mesajı Göster

Mezgit Tava

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mezgit Tava



Mezgit Tava Tarifi - Mezgit Tava Nasıl Yapılır - Mezgit Tava Malzemeleri



Malzeme Listesi


1 Kilogram Mezgit

1 Su Bardağı Un

1 Tatlı Kaşığı Tuz


Kızartmak için

1 Su Bardağı Sıvı Yağ


Mezgit Tava


1 Mezgit balıklarını ayıklamak için başının arka kısmına küçük bir çizik atıp, daha sonra başlarını kopararak temizleyin


2 Daha sonra yıkayarak suyunun süzülmesi için bir süzgeçe alın Üzerine tuz serperek harmanlayın


3 Balıkları ayıklarken eğer içlerinden balık yumurtaları çıkarsa, içlerinde bırakırsanız dahi pişeceklerdir Dışına çıkanları ise ayrıca unlayıp kızartabilrisiniz


4 Düz bir tepsi ya da tabağın üzerine unu eleyerek alın Balıkların tamamını unun üzerine döküp harmanlayabileceğiniz gibi, tek tek de unlayabilirsiniz


5 Tavada yağı kızdırın Mezgit kızartırken kolay pişirebilmek için bol yağ kullanın Ancak mezgit kolay pişen bir balık olduğu için kızgın yağın içinde uzun süre tutarsanız kolayca kuruyabilir


6 Balıkları orta hararetli ocakta ve çok fazla olmayan yağda, balıkların baş kısımları dışa gelecek şekilde dizin Böylece tavaya daha fazla balık dizebilirsiniz


7 Balıkların her iki tarafını da pişiridikten sonra havlu kağıt serdiğiniz tabağa alın ve sıcak olarak servis yapın

Not:

Mezgit tava yaparken yumurta kullanmak istiyorsanız, küçük Karadeniz mezgiti yerine mezgit fileto kullanabilirsiniz Mezgit fileto tava tarifini deniz mahsulleri tariflerinde bulabilirsiniz


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla