Konu
:
Mezgit Tava
Yalnız Mesajı Göster
Mezgit Tava
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mezgit Tava
Mezgit Tava Tarifi - Mezgit Tava Nasıl Yapılır - Mezgit Tava Malzemeleri
Malzeme Listesi
1 Kilogram Mezgit
1 Su Bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Kızartmak için
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Mezgit Tava
1
Mezgit balıklarını ayıklamak için başının arka kısmına küçük bir çizik atıp, daha sonra başlarını kopararak temizleyin
2
Daha sonra yıkayarak suyunun süzülmesi için bir süzgeçe alın
Üzerine tuz serperek harmanlayın
3
Balıkları ayıklarken eğer içlerinden balık yumurtaları çıkarsa, içlerinde bırakırsanız dahi pişeceklerdir
Dışına çıkanları ise ayrıca unlayıp kızartabilrisiniz
4
Düz bir tepsi ya da tabağın üzerine unu eleyerek alın
Balıkların tamamını unun üzerine döküp harmanlayabileceğiniz gibi, tek tek de unlayabilirsiniz
5
Tavada yağı kızdırın
Mezgit kızartırken kolay pişirebilmek için bol yağ kullanın
Ancak mezgit kolay pişen bir balık olduğu için kızgın yağın içinde uzun süre tutarsanız kolayca kuruyabilir
6
Balıkları orta hararetli ocakta ve çok fazla olmayan yağda, balıkların baş kısımları dışa gelecek şekilde dizin
Böylece tavaya daha fazla balık dizebilirsiniz
7
Balıkların her iki tarafını da pişiridikten sonra havlu kağıt serdiğiniz tabağa alın ve sıcak olarak servis yapın
Not:
Mezgit tava yaparken yumurta kullanmak istiyorsanız, küçük Karadeniz mezgiti yerine mezgit fileto kullanabilirsiniz
Mezgit fileto tava tarifini deniz mahsulleri tariflerinde bulabilirsiniz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul