Yalnız Mesajı Göster

Ekmek Bardağında Gümüş Balığı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekmek Bardağında Gümüş Balığı



Ekmek Bardağında Gümüş Balığı Tarifi - Ekmek Bardağında Gümüş Balığı Yapılışı - Gümüş Balığı Nasıl Yapılır - Gümüş Balığı Malzemeleri

200 gr gümüş balığı (una bulanarak tavada kızartılmış)

1+1/4 su bardağı koyu beşamel sos

1/2 tatlı kaşığı tuz

1/4 tatlı kaşığı karabiber

1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber

1 çorba kaşığı limon suyu

1 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)

15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı

4-6 sıcak ekmek bardağı


Beşamel sosu küçük bir tencerede tuz, biber, pul kırmızıbiber ve limon suyuyla karıştırınız Tencereyi kısık ateşe oturtup, içine daha önceden kızartılmış gümüş balıklarını de koyunuz İyice karıştırarak ısıtınız Tadına bakıp, gerekiyorsa biraz daha tuz, biber, limon suyu ekleyiniz

Önce ızgaranızı yüksek sıcaklığa getirip ısıtınız

Küçük bir kapta peyniri ve tereyağı karıştırarak bulamaç haline getiriniz Ekmek bardaklarının içine tenceredeki balıklı karışımdan eşit ölçüde doldurarak, üstlerine yağ-peynir bulamacından koyunuz

Ekmek bardaklarını ızgaraya koyup 1-2 dakika, üstleri hafif kahverengileşene kadar pişirerek servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla