Konu
:
Ekmek Bardağında Gümüş Balığı
Yalnız Mesajı Göster
Ekmek Bardağında Gümüş Balığı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekmek Bardağında Gümüş Balığı
Ekmek Bardağında Gümüş Balığı Tarifi - Ekmek Bardağında Gümüş Balığı Yapılışı - Gümüş Balığı Nasıl Yapılır - Gümüş Balığı Malzemeleri
200 gr gümüş balığı (una bulanarak tavada kızartılmış)
1+1/4 su bardağı koyu beşamel sos
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)
15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı
4-6 sıcak ekmek bardağı
Beşamel sosu küçük bir tencerede tuz, biber, pul kırmızıbiber ve limon suyuyla karıştırınız
Tencereyi kısık ateşe oturtup, içine daha önceden kızartılmış gümüş balıklarını de koyunuz
İyice karıştırarak ısıtınız
Tadına bakıp, gerekiyorsa biraz daha tuz, biber, limon suyu ekleyiniz
Önce ızgaranızı yüksek sıcaklığa getirip ısıtınız
Küçük bir kapta peyniri ve tereyağı karıştırarak bulamaç haline getiriniz
Ekmek bardaklarının içine tenceredeki balıklı karışımdan eşit ölçüde doldurarak, üstlerine yağ-peynir bulamacından koyunuz
Ekmek bardaklarını ızgaraya koyup 1-2 dakika, üstleri hafif kahverengileşene kadar pişirerek servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul